روتین پوستی مردانه برای از بین بردن اسکار آکنه

درمان آکنه اسکار برای مردان

عموماً از دوره نوجوانی به بعد، لکه‌هایی روی پوست ایجاد می‌شوند که برخی از آن‌ها با گذر زمان کمرنگ شده و برخی دیگر تا همیشه روی پوست باقی می‌مانند. این لکه‌ها می‌توانند بنا به دلایل مختلفی ایجاد شوند و نحوه درمان آن‌ها نیز متفاوت است.

از بین بردن این لکه‌ها می‌تواند تأثیر به‌سزایی بر زیبایی و شادابی پوست صورتتان داشته باشد. یکی از رایج‌ترین عارضه‌های پوستی که بسیاری از مردان با آن مواجه‌اند، اسکار آکنه است. اگر چه درمان این لکه‌ها سخت به نظر می‌رسد، اما می‌توان با یک روتین ساده آن‌ها را درمان کرد.

اسکار چیست و چرا به وجود می‌آید؟

آکنه یک عارضه پوستی رایج است که در 80 درصد افراد در سنین بین 11 تا 30 سالگی بروز پیدا می‌کند. در ادامه بروز آکنه، اسکار یا جای زخم نیز بروز پیدا خواهد کرد. به تقریب 20 درصد افراد دچار اسکار آکنه می‌شوند. همین اختلاف درصدها نشان می‌دهد که همه آکنه‌ها باعث بروز اسکار نخواهند شد. به نظر شما در چه صورت آکنه‌ها اسکار بر جای می‌گذارند؟

پیش از هرچیز باید بدانید که آکنه‌ها انواع گوناگونی دارند و هر نوع از آن‌ها تأثیر متفاوتی بر پوست خواهد داشت. به عنوان مثال ندول‌ها که ضایعات جامد و بزرگی هستند، معمولاً باعث بروز اسکار خواهند شد و کیست‌ها که کیسه‌های بزرگ چرکی هستند نیز زخم قابل توجهی روی پوست ایجاد می‌کنند. برخی از این زخم‌ها یا اسکارها به صورت برآمده و برخی دیگر به صورت فرورفته هستند. پوست ما از سه لایه اپیدرم، درم و هیپودرم تشکیل می‌شود. زمانی که جوش و آکنه بزرگ‌ باشد، تا لایه‌های عمقی پوست نفوذ می‌کند و به لایه‌های پوست آسیب می‌زند. چنان چه این آسیب ترمیم نشود، پوست حالت فرورفته پیدا می‌کند.

گاهی اوقات پوست عملکرد خود را به درستی انجام داده و برای ترمیم بافت آسیب‌دیده، کلاژن ترشح می‌کند. اگر ترشح کلاژن بیشتر از حد معمول باشد، پوست در قسمت ایجاد آکنه حالت برآمده پیدا می‌کند. نکته مهمی که باید از آن آگاه باشید این است که از هر 5 نفر مبتلا به آکنه، تنها 1 نفر مبتلا به اسکار خواهد شد. همچنین باید بدانید که همه اسکارها دائمی نیستند و می‌توان با یک روتین پوستی مناسب آن‌ها را درمان کرد.

نحوه پیشگیری از ایجاد اسکار

بهترین راهکار برای در امان ماندن از اسکار، تلاش برای از بین بردن آکنه است. اگر پوست صاف و بدون آکنه داشته باشید، دیگر هیچ نگرانی از بابت بروز اسکار نخواهید داشت. بنابراین بسیار مهم است که یک روتین پوستی آنتی آکنه داشته باشید و جوش‌های صورتتان را از بین ببرید.

نکته بسیار مهمی که باید بدانید این است که پیش از درمان اسکار هم باید تمام جوش‌های صورتتان درمان شده باشند. به عبارت دیگر مادامی که آکنه فعال بر روی صورتتان داشته باشید، نمی‌توانید نسبت به درمان اسکارها اقدام کنید.

چگونه اسکارهای پوستی را درمان کنیم؟

اگر به هر دلیلی اسکار آکنه روی پوست صورتتان ایجاد شده، نگران نباشید. اگر چه از بین بردن و محو کردن این اسکارها کار آسانی نیست، اما می‌توان نسبت به بهبود آن‌ها خوشبین بود. با این حال فراموش نکنید که  این پروسه زمان‌بر است و باید برای درمان اسکارها صبر پیشه کنید. در ادامه یک روتین پوستی مردانه برای از بین بردن اسکار آکنه را بررسی می‌کنیم.

از بین بردن هایپرپیگمنتیشن

یکی از کارهایی که می‌توانید برای بهبود وضعیت اسکارها انجام دهید، از بین بردن لکه‌های آن است. توجه داشته باشید که تیرگی ناشی از زخم جوش اسکار نیست و معمولاً خود به خود از بین می‌رود؛ اما گاهی اسکار همراه با این تیرگی‌هاست. بنابراین باید با از بین بردن تیرگی‌ها کار را شروع کنید. اسکار بدون تیرگی بسیار کمتر جلب توجه می‌کند. سرم ویتامین C یکی از بهترین انتخاب‌ها برای از بین بردن تیرگی‌های پوست است.

لایه برداری پوست

اسکار در حقیقت جای آسیب به بافت پوست است. بنابراین لایه برداری و از بین بردن لایه‌های آسیب‌دیده سطحی می‌تواند به درمان اسکار کمک کند. البته این روش در طولانی مدت اثر خود را آشکار می‌کند و در ابتدا ممکن است تنها شاهد کمرنگ شدن اثر اسکارها باشید. یک لایه بردار شیمیایی مناسب پوست خود را انتخاب کرده و دو بار در هفته پوستتان را لایه برداری کنید تا لایه‌های آسیب دیده پوستتان به مرور با سلول‌های جدید جایگزین شوند.

تقویت پوست و ترمیم آن

علاوه بر موارد گفته شده باید از ترکیباتی استفاده کنید که پوست را تقویت کرده و تکثیر سلول‌ها را افزایش دهند. زمانی که پوست را با لایه بردارهای قوی پاکسازی می‌کنید، باید آن را تقویت کنید تا سلول‌های جدید جایگزین شوند. برای این کار از رتینول استفاده کنید. همچنین انواع ماسک‌ها می‌توانند باعث تقویت سلول‌های پوستی شوند. عصاره گل همیشه بهار، مریم گلی، سالیسیلیک اسید و … نیز برای درمان اسکار کاربرد دارند.

استفاده از روش‌های تهاجمی

اگر اسکارها بسیار عمیقی هستند، می‌توانید از روش‌های تهاجمی برای درمان آن‌ها استفاده نمایید. روش‌هایی مثل لیزر، میکرونیدلینگ، مزونیدلینگ، سابسیژن و … می‌توانند روش‌هایی برای از بین بردن جای جوش باشند. پیش از تصمیم‌گیری درباره استفاده از این روش‌ها حتماً با یک متخصص پوست مشورت کرده و در مراکز معتبر این کارها را انجام دهید.

نتیجه گیری

هر آن چه که در این مقاله به آن اشاره شد، صرفاً برای افزایش آگاهی شما است. برای نتیجه گیری بهتر و از بین بردن سریع‌تر اسکارها خوب است با یک پزشک خبره و باتجربه مشورت کنید. اسکار جزو سخت‌ترین عارضه‌های پوستی است که به صبر و حوصله زیادی نیاز دارد. با ممارست در پیگیری روتین خود، به نتایج مطلوبی دست خواهید یافت.

Share:

محسن باوی

علاقه‌مند به حوزه زیبایی مردان و دارای 10 سال تجربه در زمینه استفاده از محصولات مراقبت پوستی آقایان. هر آنچه در این مقاله خواندید، برگرفته از رعایت روتین پوستی مداوم می باشد.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Top